Ons nieuwste bier: Kamper Vreugd!

Afgelopen vrijdag proostten wij in klein gezelschap op iets heel bijzonders...
We waren in aanwezigheid van de zussen Gese en Johanna die leefden in de middeleeuwen in Kampen, kleindochters van Henrick Aeltsz die in 1440 de patriciƫrswoning liet bouwen waar wij momenteel in gevestigd zijn met ons museum Huys der Kunsten. De fiere Gese en Johanna waren van welgestelde afkomst, maar gewend om hard te werken in de brouwerij van hun grootvader. Hier brouwden zij al enige jaren zijn bier Kamper Trots, maar in het geheim ontwikkelden de zussen een eigen bier.

Tijdens de feestelijke presentatie genoten afnemers, vrienden en partners van het samenspel van de dames, waar plots ook grootvader Henrick Aeltsz ten tonele kwam en het geheim van Gese en Johanna ontdekte...
Na enkele spannende momenten reageerde grootvader Henrick: 'Trots op Kampen, drink Kamper Trots! Blij met Kampen, drink Kamper Vreugd!'
En zo is het gekomen dat museum Huys der Kunsten nu twee bieren verkoopt. Gebrouwen volgens authentieke recepten, duurzaam, en vooral: Erg lekker!

En vanaf nu ook verkrijgbaar via http://www.stadsbrouwerijkampen.nl of geniet van onze bieren bij diverse Kamper horecagelegenheden.
Op de website van Stadsbrouwerij Kampen vindt u uitgebreide informatie over de historie van de brouwerij, hoe onze bieren aan hun heerlijk smaak komen en onze webshop.

Onze speciale dank ook aan Henk Jans die speciaal voor beide bieren een lied componeerde. We hebben ervan genoten!

Fotografie: Henk Boudewijnse